Shop
 • vår story: HUR ALLTING BÖRJADE

  03 november 2023 2 min läsning

  Bild på Coin de Rêves grundare, Kajsa Cavallin, framför en ställning med kläder

  att satsa på drömmen - i det enkla bor det vackra

  År 2015 var Coin de Rêves grundare Kajsa Cavallin gravid med sitt andra barn. I jakten på bebiskläder inför lillebrors ankomst var det inget befintligt märke som verkligen träffade rätt.

  "Antingen saknades den etiska aspekten eller så var färgskalan för skrikig, materialen inte sköna eller priset på tok för högt."

  Inför föräldraledigheten från sitt arbete som åklagare bestämde hon sig för att satsa på en dröm som hon länge hade haft - att skapa något eget och få använda den mer konstnärligt kreativa sidan av sig själv. Så föddes Coin de Rêve: ett barnklädesmärke där det inte skulle kompromissas med något av de egenskaper som Kajsa själv hade längtat efter för sin egen bebis. 

  Det skulle vara mjuka, ekologiska material av en hög kvalitet, i en vacker och lugn färgskala och med en klassisk design utan att för den skull tumma på funktion och bekvämlighet.

  "I det enkla bor det vackra. Jag inspirerades av den klassiska franska barnklädesstilen men älskar också det skandinaviska, rena. En fusion av dessa två stilar utgör grunden för designen i Coin de Rêve."

  babykläder med en vacker själ

  En av de viktigaste grunderna i Coin de Rêve är att produktionen ska vara lika ‘snäll’ mot de som arbetar i den och mot vårt jordklot, som den slutliga produkten, dvs kläderna, är mot de bebisar som bär dem. Det uppnås med höga etiska krav, goda arbetsvillkor, användande av giftfria material av hög kvalitet och genom att hela skapandeprocessen präglas och drivs av kärlek och omtanke om alla barn och om vår planet. Etiska babykläder med en vacker själ.

  "Jag ser det som att allt det här ger våra kläder en vacker själ och att det i sin tur ger något extra till bebisen som bär dom – dvs din bebis och min bebis. Flummigt? Ja kanske, men jag älskar det."

  Tanken om att Coin de Rêves kläder bär med sig något hänger också ihop med varumärkesnamnet & symbolen: Coin de Rêve, som betyder corner of a dream på franska (och uttalas Kwan de Revv). Det är en plats där barns drömmar får vara fria och flyga som drakar. Barnen ska ärva vår planet en vacker dag och det är vårt ansvar att göra det till den vackra plats de förtjänar. På alla sätt vi kan. Vår symbol, draken, ska påminna om detta.

  Coin de Rêve lanserade i början av 2018 och har sedan dess blivit en favorit hos många föräldrar och bebisar som uppskattar den fina kvaliteten och den genuina känslan samt kompromisslösheten som varumärket drivs av.

  Hösten 2023 var det dags för Kajsa att ta steget och lämna sitt ordinarie åklagararbete för att satsa på babykläderna på heltid. Vi på Coin de Rêve ser med stor glädje fram emot att få fortsätta att förse era bebisar med mjuka och ekologiska kläder i klassisk och funktionell design i toppkvalitet 

  Lämna en kommentar

  Kommentarer godkänns innan de blir synliga.