Hoppa till innehållet

Varukorg

Din varukorg är tom

Vår story: hur allting började

Skriven av: Kajsa Cavallin

|

|

Lästid: 3 min

Att våga satsa på drömmen

År 2015 var jag gravid med mitt andra barn och givetvis på jakt efter bebiskläder inför lillebrors ankomst - men det var inget befintligt märke som fick mitt hjärta att slå lite extra. Antingen saknades den etiska aspekten - det känns fel att köpa barnkläder som har sitt ursprung i något som inte är snällt mot andra människor eller miljön - eller så var färgskalan för skrikig, materialen inte mjuka och sköna eller priset på tok för högt.


Inför föräldraledigheten från mitt jobb som åklagare bestämde jag mig för att satsa på en dröm som jag länge hade haft: att skapa något eget och få använda den mer konstnärligt kreativa sidan av mig själv. Jag är uppvuxen i en kreativ familj - vi satt alltid och ritade vid vårt stora ritbord som små, det var underbart och jag saknade den delen av mig. Samtidigt har min uppväxt också haft en starkt akademisk prägel och att starta något eget var liksom aldrig aktuellt. Beslutet satt med andra ord långt inne, men när det väl var fattat vet jag inte hur jag skulle överlevt utan förverkliga den här drömmen.

"Antingen saknades den etiska aspekten eller så var färgskalan för skrikig, materialen inte sköna eller priset på tok för högt."

Så föddes alltså Coin de Rêve: ett barnklädesmärke där inga kompromisser skulle göras avseende något av de egenskaper som jag längtade efter åt min egen bebis. Det skulle vara mjuka, ekologiska material av absolut toppkvalitet, med en klassisk design, men utan att för den skull tumma på funktion och bekvämlighet, och i en vacker och lugn färgskala. Ett av mina ledord i designprocesserna har varit att 'det vackra bor i det enkla'. 


Jag inspirerades av den klassiska franska barnklädesstilen, men älskar också det skandinaviska, rena. Coin de Rêve blev ett slags fusion av dessa båda stilar, vars likheter och olikheter balanserar varandra. Det utgör grunden för designen i Coin de Rêve.

"I det enkla bor det vackra. Jag inspirerades av den klassiska franska barnklädesstilen men älskar också det skandinaviska, rena. En fusion av dessa två stilar utgör grunden för designen i Coin de Rêve."

Babykläder med en vacker själ

En av grundpelarna i Coin de Rêve är också att produktionen ska vara lika ‘snäll’ mot de som arbetar i den och mot vårt jordklot, som den slutliga produkten är mot de bebisar som bär dem. Det uppnås med höga etiska krav, goda arbetsvillkor, användande av giftfria material av hög kvalitet och genom att hela skapandeprocessen präglas och drivs av kärlek och omtanke, om alla barn och om vår planet. Etiska babykläder med en vacker själ. Jag ser det som att just den själen ger bebisen som bär kläderna (dvs din och min bebis) något extra. Flummigt? Ja kanske lite, men jag älskar det :)


Tanken om att Coin de Rêves kläder bär med sig något hänger också ihop med varumärket och dess symbol. Coin de Rêve betyder corner of a dream på franska (och uttalas Kwan de Revv). Jag tänker mig att det är en plats där barns drömmar får vara fria och flyga som drakar. Barnen ska ärva vår planet en vacker dag och det är vårt ansvar att göra det till den vackra plats de förtjänar. På alla sätt vi kan. Vår symbol, draken, ska påminna om detta.

"Jag ser det som att allt det här ger våra kläder en vacker själ och att det i sin tur ger något extra till bebisen som bär dom – dvs din bebis och min bebis. Flummigt? Ja kanske, men jag älskar det."

Etiska babykläder på heltid

Jag lanserade Coin de Rêve i vår egen webbshop i början av 2018. Vi har sedan dess blivit en favorit hos många föräldrar och bebisar som uppskattar den fina kvaliteten och den genuina känslan samt kompromisslösheten som varumärket drivs av. Vi levererar alltid etiskt tillverkade babykläder i premiumkvalitet.


Hösten 2023 bestämde jag mig för att ta ännu ett steg: från att ha drivit Coin de Rêve vid sidan av mitt arbete som åklagare till att ägna mig åt babykläder på heltid. Ett stort och läskigt beslut, men jag har aldrig ångrat det en sekund. Det är såklart inte alltid lätt att driva eget, särskilt inte när man har tre barn och en hund - men även de perioder då jag hade behövt 72 timmar på ett dygn för att få ihop allt så har jag ändå förmånen att jobba med något som jag genuint älskar. 


Jag ser med stor glädje fram emot att få fortsätta att förse era bebisar med mjuka och ekologiska kläder i klassisk och funktionell design i toppkvalitet. Resan har bara börjat och jag hoppas att du vill vara med på den!

Varmt välkommen till oss!

Grundaren Kajsas signatur

Och, PS, om du har tankar kring något vi borde utöka sortimentet med eller andra idéer eller förslag så är du varmt välkommen att höra av dig. Jag är alltid all ears och gör mitt yttersta för att leverera det allra bästa.