Shop
 • Ska man välja ullfleece eller polyesterfleece till sin bebis?

  04 september 2023 1 min läsning

  Ska man välja ullfleece eller polyesterfleece till sin bebis?

  Fleece av polyester fyller ungefär samma funktion som ullfleece, men reglerar inte värme lika effektivt eftersom den inte andas. Ull isolerar värme bra och är naturligt vattenavstötande. Ull har en unik konstruktion med små luftfickor, vilket gör att plagget inte bara håller värmen i kyligare temperaturer utan även andas och reglerar värmen när det är varmt. Vi använder baby alpaca-ull som dessutom är len och mjuk. Om den kan du läsa mer i vårt blogginlägg om baby alpaca.

  Fleece är inte lika snäll mot miljön. Fleece tillverkas av olja eller i bästa fall av återvunna PET-flaskor, vilket låter hållbart och bra. Det finns dock en miljöproblematik kring sådan fleece:

  • Mikroplaster släpps ut i miljön varje gång man tvättar fleeceplagget och mellan 10 och 30 procent slinker igenom reningsverken och hamnar i haven. 
  • Efterfrågan på fleece har blivit så stor att de förbrukade PET-flaskorna inte räcker både till nya flaskor och tyg. Det innebär att fossila bränslen då måste användas för att tillverka nya PET-flaskor och den sammanlagda miljövinsten blir inte alls så stor.

  Ull trumfar fleece alltså, av både hållbarhets- och funktionsskäl. Här hittar du vår babyoveraller i ullfleece - det bästa mellanlagret för vagnpromenader höst, vinter och vår.

  Om du vill läsa mer om hur du ska klä din baby i vagnen nu när kylan närmar sig rekommenderar vi att du klickar dig in på vår blogginlägg om saken. 

  Lämna en kommentar

  Kommentarer godkänns innan de blir synliga.