SHOP
 • Vår story

   

  Idén till Coin de Rêve föddes under 2015 när vi båda, systrar och mammor, var gravida med barn nummer två. Vi hade länge velat skapa något tillsammans och haft många idéer men hittills ingen som vi verkligen landat i. Inför bebis-to-come längtade vi efter ekologiska babykläder i exklusiva och mjuka material, genomtänkt design, vackra milda färger och ändå en klassisk look. Vi inspirerades av hur vår mormor Margit klädde vår mamma och morbror när de var små, helt magiskt söta babykläder och en stil som vi inte tyckte att något befintligt märke riktigt hade satt.

  När tanken sedan slog oss; att vi skulle kunna göra det själva, ett eget babyklädesmärke helt enligt våra egna drömmar och preferenser, så fanns det liksom ingen återvändo. Så kom det sig att vi en vacker höstdag 2015 satte oss på Åsö konditori och hade uppstartsmöte, så pepp! På det mötet följde många fler och mängder av timmar spenderades på telefon/whatsapp (eftersom vi bor i två olika delar av landet, Stockholm och Ljunghusen, var det tyvärr omöjligt att fortsätta på Åsö) - planerandes, skissandes, mailandes, googlandes, drömmandes (sedermera i kombination med amning, söva bebis, bärselepromenader och maxat kaffedrickande). Klädbranschen var en helt ny värld som vi kastades in i, långt ifrån de juristjobb vi båda har till vardags. Learning by doing och så otroligt kul. 

  Vi tackar vår lyckliga stjärna att vi lyckades hitta världens bästa fabrik, Bergman Rivera. De producerar våra tyger och står för hela produktionen fram till färdigt plagg. Vi är stolta att kunna säga att alla bomullsplagg som vi säljer är producerade enligt fair trade-principer, med GOTS-certifierade material och tillverkningsmetoder - de allra strängaste krav som finns på marknaden idag. För, förutom att våra kläder ska vara mjukast, finast och skönast, så vill vi också att de ska vara snälla mot sin omgivning. Miljön, barnen som bär dem och de människor som är involverade i tillverkningsprocessen. Vi ser det som att våra plagg har en vacker själ och att den själen ger något extra till plaggets bärare. Flummigt? Kanske lite. Men vi älskar det. 

  Resultatet av vår resa finns här i shoppen. Eller; början på den, för den har bara precis börjat. Vi hoppas att ni ska älska våra plagg lika mycket som vi har älskat att skapa dem. Vi kan lova att det inte finns en enda detalj som har lämnats åt slumpen.