Våra stickade plagg är tillverkade av silkesmjuk baby alpaca. Den är OEKO TEX-certifierad och kommer från Peru där plaggen också stickas. Underbar kvalitet, etisk produktion och hållbart material.

Varför älskar vi baby alpaca?

Mjuk & silkig. Baby alpaca kommer ifrån alpackan och är, pga att dess fibrer är så tunna, väldigt mjuk och len. Det finns många typer av ull som har en lätt stickig känsla mot huden, men inte baby alpaca. Begreppet "baby" har ingenting med alpackadjurets ålder att göra utan klassificerar den allra finaste ullen från en alpacka. 

Perfekt i både varmt och kallt väder. Baby alpaca isolerar värme jättebra och är naturligt vattenavstötande. Fibern har en unik konstruktion med små luftfickor, vilket gör att den håller värmen i kyligare temperaturer samtidigt som den låter plagget andas och svalkar när det är varmt. Ett helt perfekt material att ha i vagnen året runt 

Hållbar, noppar inte, tovar inte ihop sig. Tack vare alpackafiberns längd och styrka är materialet väldigt hållbart och motståndskraftigt mot noppor och fatt garnet tovar ihop sig och blir stumt ("filtning"). Det ger ett lenare och mindre stickigt plagg mot din bebis känsliga hud.

Naturligt hypoallergen. Eftersom alpacka-ull, till skillnad från t ex får-ull, inte innehåller lanolin, är den inte allergiframkallande och irriterar inte huden. Utmärkt för känslig bebishud. 

Hållbarheten. Baby alpaca är miljövänligare än andra premium-ullsorter. Alpackorna klipps för hand under den varma säsongen och klippningen skadar inte djuren. Den ull som man får ut av en alpackaklippning räcker till upp till fem tröjor. Det kan jämföras med klippning av cashmeregetter, där upp till fyra getter krävs för en enda tröja. Alpackorna är dessutom miljövänliga i sig själva - till skillnad från kasmirgetterna så betar de utan att dra upp rötterna på växterna de äter, vilket bevarar betesmarkerna. En i sanning eko-schysst attityd : ) 

Utöver allt som redan nämnts så är vi mycket stolta över att våra alpackaplagg tillverkas av ett litet kvinnoägt företag i Peru, alpackornas ursprungsland.