Du tar hand om dina pimabomullsplagg på precis samma sätt som du tar hand om vilket bomullsplagg som helst. Ju mer du använder och tvättar ett pima-plagg, desto tydligare blir skillnaden jämfört med vanlig bomull. Pimabomull blir bara mjukare och mjukare och tyget noppar inte alls.

Det pimabomullstyg som vi använder är av toppkvalitet och ett av de absolut mjukaste som finns. För att bibehålla denna känsla så länge som möjligt (och av hänsyn till vår miljö) rekommenderar vi skötsel enligt nedan. 

  • Låga temperaturer. Tvätta dina Coin de Rêve-plagg i max 40 grader. Alla våra tyger är förtvättade för att minimera krympning, men bomullsplagg krymper ändå alltid litegrann - och särskilt om du tvättar i höga temperaturer. Tvätt i höga temperaturer gör också att plagget blir mer kompakt med tiden.
  • Undvik torktumling. Torktumling har visats krympa naturliga material och skadar faktiskt också tygets fibrer. Torktumlingens friktion och värme leder till små skador på tyget och över tid blir dessa små skador större och kan leda till att tyget går sönder. Om du verkligen vill torktumla rekommenderar vi att du, som en kompromiss, använder kortare cykler och låg värme, för att minimera den skada som förorsakas.
  • Undvik mjukmedel. Överraskad? Såhär ligger det till - bomull av hög kvalitet behöver inte behandlas med mjukmedel. Bomullen blir mjukare på naturligt vis, med användning och tvätt. Problemet med mjukmedel är att det lägger sig som en hinna runt tygets fibrer. Den här hinnan byggs upp mer och mer för varje användning och gör att tyget blir svårare att få rent. De vackra färgerna mattas och bomullsfibrerna tar skada, vilket, ironiskt nog, gör att plaggen tappar i mjukhet i längden.

Om du håller dig till ovan lovar vi att du kommer att ha glädje av dina härliga Coin de Rêve-plagg under en lång tid framöver.