SHOP
 • Veckomeny för barnfamilj v 38

  September 17, 2023 3 min read

  Veckomeny för barnfamilj v 38

  Nytt hos oss: varje vecka kommer vi att lägga upp vår veckomeny i blogg. Vi kommer i veckans slut att uppdatera inlägget med vad våra barn tyckte om det: en 2-åring, en 8-åring och en 11-åring.

  Fokuset är att det ska vara enkelt, att det ska utmana barnen lite (vi tänker att det är bättre att ställa fram måltider och kanske i alla fall få dom att smaka än att det alltid blir köttbullar och makaroner redan från start) och såklart att det ska vara gott. Målsättningen är en fisk, en kött, en veg och en fågel. 

  Vi hämtar inspo från alla möjliga håll och länkar alltid till recept. Det är förutom en inspiration för er också ett bra sätt för oss att verkligen hålla fast vid veckoplaneringen som annars ibland har fallerat under terminens gång... :)

  Veckans meny

  Så till veckans meny! Vi har, säkert precis som många andra detta otroliga svampår, plockat stora mängder trattisar i helgen. Våra barn älskar inte svamp, men vi kommer att ha en dag med kantareller - och ha en fallback-variant. På grönsaksfronten serverar vi alltid gurk-, morotsstavar och/eller tomater (inte lika populärt) innan maten är klar. Som alternativ också kålrabbi i stavar som är en riktig favorit. Bra sätt att få i barnen grönsaker. 

  Bild på makaronipudding i form

  MÅNDAG: Makaronipudding (45 min varav 30 min i ugnen). Kräver knappast någon introduktion, barnvänlig och faktiskt också god för vuxna. Vi skippar purjolöken och använder pancetta i vår. Recept och bild från Coop.se

  Vad tyckte vi? Makaronipudding är alltid populärt hos oss och åts av samtliga (2, 8 resp 11 år). Det blev inte pancetta eftersom jag missade att köpa hem det. Vi använde rökt skinka istället.

  Bild på Kyckling Karahi, pakistansk kycklinggryta, i en stekpanna med bröd

  TISDAG: Kyckling Karahi (pakistansk kycklinggryta) (45 min varav 20 min puttra i grytan). Riktig barnfavorit, du kommer inte att ångra dig om du testar den här! Receptet rekommenderar att grytan serveras med bröd & ris - vi kör havreris som våra barn tycker om. Recept och bild från Ingmar.app

  Vad tyckte vi? Supergod! Rekommenderar alla att testa. Nästa gång kör vi dock basmatiris istället för havreris, passar bättre med indiskt. 

  Bild på kantarellpaj med bacon

  ONSDAG: Kantarellpaj med bacon (10+40 min i ugn). Lite mer tidskrävande än en average vardagsmiddag, men så får det bli. Det går dessutom att effektivisera genom förberedelser. Man kan skippa bacon om man vill ha rätten helt vegetariskt, det kortar också ner tillagningstiden. Pajdeg är superenkelt att baka, men det går såklart lika bra att använda en färdigköpt. Smart att trycka ut degen i pajformen redan kvällen innan och förvara i kyl över natten med tät påse eller plastfolie runt. Våra barn är inga svampfantaster = vi gör ca halva pajen utan kantareller, det blir en variant på quiche lorraine som garanterat går hem. Grönsaker blir en grönsallad och sockerärtor som jag lägger i durkslag och häller en kanna kokhett vatten över. Det går snabbt och blir krispigt och gott. Recept och bild från ELLE Mat & Vin

  Vad tyckte vi? Vi vuxna älskade kantarellvarianten men det gjorde, som väntat, inte barnen. De gillade dock ostpaj med bacon så det blev bra i sin helhet.

  Bild på panerad spätta med potatismos upplad på vacker tallrik

  TORSDAG: Panerad spätta med potatismos (30 min). Gott och enkelt! Fisk ✔️ Vi serverar med ärtor istället för haricots verts eftersom vår lilla 2-åring ÄLSKAR ärtor. Det är smidigt också eftersom vi alltid har det i frysen. Recept och bild från Tasteline.com

  Vad tyckte vi? Alla utom vår svårflörtade 8-åring tyckte om (han smakade inte ens på spättan). Han åt dock ärtor och potatismos. 

  FREDAG: Tacos, always.... 🥳

  Hoppas att ni får en fin vecka! 💛

  Leave a comment

  Comments are subject to approval before they can be viewed.