Vår Story

Idéen till Coin de Rêve föddes under 2015 när vi båda, Tove & Kajsa, systrar & mammor, var gravida med barn nummer två. Vi hade länge velat göra något kreativt tillsammans och längtade dessutom båda efter babykläder med en klassisk look, i exklusiva och mjuka material och vackra milda färger. När tanken väl hade slagit oss, dvs att vi ju faktiskt skulle kunna skapa det själva, så fanns det liksom ingen återvändo. Efter kickoff på Åsö konditori i Stockholm spenderades många många timmar på telefon, på café, på WhatsApp - planerandes, skissandes, mailandes, googlandes, ammandes, drömmandes... En helt ny värld, ganska långt ifrån de juristjobb vi båda har till vardags, som vi sakta men säkert lärde oss att greppa.

Vi hittade världens (tycker vi) bästa leverantör, som producerar våra tyger och syr alla kläder: Bergman Rivera. Vi är stolta att kunna säga att alla bomullsplagg som vi säljer är producerade enligt fair trade-principer, med GOTS-certifierade material och tillverkningsmetoder, de allra strängaste krav som finns på marknaden idag. För, förutom att våra kläder ska vara mjukast, finast och skönast - så vill vi också att de ska vara snälla mot sin omgivning. Miljön, barnen som bär dem och de människor som är involverade i tillverkningsprocessen. Vi ser det som att våra plagg har en vacker själ och att den själen ger något extra till plaggets bärare. Flummigt? Kanske lite. Men vi älskar det. 

Resultatet av vår resa finns här i shoppen. Eller - början på den, för den har bara precis börjat. Vi hoppas att ni ska älska våra plagg lika mycket som vi har älskat att skapa dem. Vi kan lova att det inte finns en enda detalj som har lämnats åt slumpen, bara det bästa är gott nog åt våra små.

Vårt Brand - Let Your Dreams Fly like a Kite

Coin de Rêve (kwan) de (rev) är franska för 'corner of a dream' - där barns drömmar flyger som drakar. Barns drömmar begränsas inte av vad som är möjligt och det är underbart. Vår drake, som finns på alla våra plagg, broderad eller i guld på en liten lapp, finns där för att påminna oss om att låta våra barn drömma och för att inspirera oss att göra detsamma.