Fengshui i barnrum - Tre viktigaste när du inreder med foton och bilder

Det har skrivits en del om fengshui i inrednings-Sverige under en tid. I många andra länder är det inte ovanligt att man anlitar en fengshuikonsult när man inreder sin bostad eller sitt kontor.

Lite förenklat kan man säga att fengshui handlar om hur vi påverkas av vår omgivning och de energier som finns runt om oss. Det är också ett väldigt bra verktyg för inredning. När man något inte känns helt rätt i ett rum men det är svårt att sätta fingret på vad finns svaret ofta i fengshui. Det kan till exempel vara kombinationen av olika material.

Barns rum används ofta både för sömn och lek. Att inreda för rofylld sömn kan då vara en utmaning. 

Hur ska du tänka när du väljer bilder till barnrummet?

När du inreder ditt barns sovrum med tavlor eller foton är din egen magkänsla den bästa utgångspunkten. Fråga dig vad du skulle vilja ha för tavlor vid din egen sovplats. Vad vill du att ditt barn ska få för intryck innan hen somnar? 

1 - Sätt upp foton på ditt barn tillsammans med personer som barnet står nära

Att titta på bilder på personer man tycker om och känner sig trygg med innan man somnar ger lugn och ro och en känsla av närhet.

2 - Om du vill inreda barnrummet med bilder på djur - välj dessa med eftertanke

I barnrum använder vi ofta bilder på djur. Tänk på att välja djur som utstrålar lugn och snällhet för att skapa en energi som främjar just lugn och ro. Tigrar, lejon och andra rovdjur har en energi som kanske inte är den allra bästa för sömn. Det gäller faktiskt även gulliga eller serieliknande varianter. Om du ändå väljer den typen av motiv sätt bilderna så att de inte är synliga från sovplatsen. 

3 - Låt olika delar i rummet ha olika syften och följ motiv därefter

Om ditt barns rum är avsett både för sömn och lek är det en bra idé att försöka avgränsa rummet. I den del som är avsedd för sömn, eller som syns från sängen är det bra att sätta upp rogivande motiv. I den del av rummet som är avsedd för lek kan du välja tavlor som är mer stimulerande för lek och kreativitet. Tänk då på att sätta upp bilderna så att de inte är i blickfånget när det är dags att sova eller ha en sänghimmel som skymmer. 

Och ett avslutande tips - Även de kläder barnet har på sig kan påverka känslan sömnen. Välj gärna sovplagg i milda och rogivande färger, och om pyjamasen är mönstrad se till att mönstret har en lugn känsla. Sängkläder eller pyjamas med ormar är kanske coolt men inte det bästa för att skapa en rofylld känsla. Vi har tänkt på bland annat detta när vi har valt färger och material till våra sovplagg.

     

    Lämna en kommentar

    All kommentarer godkänns innan de publiceras