Fengshuitips för babyrummet: Skapa lugn trots småsaker

I den 3000-åriga österländska läran fengshui är grundtanken att vi påverkas av allt runt om oss - färger, material, möbler, former och energifält. Energi behöver få flöda fritt i ett rum utan att hindras av möbler och andra småsaker. Vissa saker får energi att stanna upp och vissa får den att flöda snabbare, ibland till och med för snabbtSmåsaker överallt, på golv och i hyllor, får typiskt sett energin att stanna upp och kan skapa en känsla av stagnation. Det är bara att tänka på hur det känns när kartongerna som ska ner i källaren eller upp på vinden blir kvar alldeles för länge.

Försök att undvika "clutter" i ditt barns rum för att främja lugn och ro och för att energin ska flöda fritt. Barnrum används ofta för båda lek och vila och rummet måste fungera i båda lägena. Barn har dessutom ofta leksaker i starka färger och många småsaker. Detta gör att det lätt blir fokus på just lek i barns rum. 
  • För att att kunna gå över från en lekfull känsla till en lugnare, plocka undan saker i slutet av dagen. (Eller om du har stora barn: få dem att göra det själva ;))
  • Dölj leksaker och dylikt i lådor eller bakom draperier.
  • Välj gärna förvaring i samma färger eller liknande färger för att skapa en vilsam känsla när leksakerna är undanplockade. 
  • För att ge energin en hjälp på vägen kan du också se till att vädra rummet varje dag för att sätta luften i rörelse och se till att ljuset får flöda in dagtid. 

  På så sätt skapar du de allra bästa förutsättningarna för att ditt barn ska komma till ro och sova fridfullt under natten. När man tänker efter är det ganska logiskt, man måste bara tänka en extra vända när det gäller barnens rum eftersom de ofta har dubbla funktioner.

  Vi har skapat en serie blogginlägg om hur du med hjälp av fengshui skapar en känsla av zen i ditt barns sovrum. Visste du till exempel att ett foto av familjen i barnets rum ger lugnande energi eller att en intensivt mönstrad tapet kan störa när det är sovdags. I vårt första inlägg i ämnet ger vi en kort intro till fengshui och tips om hur du ska tänka vid val av bilder och posters i barnrum. I vårt andra inlägg fokuserar vi på vad du ska tänka när du väljer färger i barnrummet.

  Vi hörs!

  Lämna en kommentar

  Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras